Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Frågan: Vad får dig att skratta?

I dag är det världsskrattdagen.

Annons
Maria Persson, 54 år, Söderbärke: Jag måste säga barnskratt, det är det jag tänker på först. Evelina Haglund, 33 år, Grängesberg (med dottern Ida Käck): Mina barn får mig att skratta när de tokar sig så där, spexar och håller på.

Världsskrattdagen infaller första söndagen i maj varje år. Det är en inofficiell temadag som instiftades av indiern Madan Kataria för 17 år sedan. Syftet med dagen är att uppmärksamma skrattet. 

Youtube svämmar över av roliga klipp. Ett av de riktigt kända klippen är denna skrattande bebis , som faktiskt är från Sverige. Klippet lades upp för snart nio år sedan och har över 23 miljoner visningar. 

Fagersta-Posten bestämde sig för att fråga vad folk egentligen skrattar åt. Svaren hittar du i bildspelet ovan.

Gunvor Gezelius, 80 år, Kölnäs/Nacka: Jag har väldigt lätt för att skratta. Jag ser ganska ljust på tillvaron. Jan-Olov Gezelius, 80 år, Kölnäs/Nacka: Jag har nog skrattat hela mitt liv. Jag såg ett klasskort från småskolan 1944, jag var den enda som storskrattade på det kortet.
Anita Perskull, 71 år, Dala-Floda: Den frågan fick mig att skratta. Jag har lätt för att skratta. Susanna Subedi, 33 år, Dala-Floda: Roliga saker. Om andra skrattar, skrattar jag.
Kennet Johansson, 53 år, Fagersta: Stand up-komiker får mig att skratta. Batra är bra och Måns Möller. Astrid Johansson, 16 år, Fagersta: Jag kommer inte på något nu. Men jag har lätt för att skratta!
Annons