Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Göte blev instängd när nytt lås slutade fungera

”Det gick inte att öppna hur jag än försökte. Då fick jag panik”, säger Göte Keskitalo som blev inlåst i sin bostad.

Annons
Efter händelsen när det digitala låset inte fungerade, bestämde sig Göte Keskitalo snabbt för att ta tillbaka sitt gamla lås.

För några månader sedan fick Göte Keskitalo i Ulvsbo installerat ett nytt lås som innebär att hemtjänsten kommer in i bostaden med sin mobiltelefon i stället för nyckel.

Han har varit pessimistisk sedan starten och upplever att det ofta varit problem vid upplåsningen. I tisdags kväll blev problemet än större, när Göte Keskitalo skulle ta sig ut till mågen som tittade förbi efter en fisketur.

– Det gick inte att öppna dörren hur jag än försökte. Jag var inlåst. Då fick jag panik, säger Göte Keskitalo.

I stället fick han öppna fönstret och räcka ut nyckeln till mågen som fick låsa upp utifrån.

Det visade sig att några skruvar i låset satt löst, enligt den förklaring som Göte Keskitalo fått, och det var därför som låset inte fungerade. Göte Keskitalo har krävt att få det bortmonterat och sitt gamla tillbakasatt, vilket han också fått.

Nu låser också hemtjänsten upp dörren med nyckel.

– Det är mitt hus, jag bestämmer själv. Jag kommer aldrig att godkänna att de sätter upp ett nytt sådant där, säger Göte Keskitalo som är skärrad efter händelsen.

– Hur ska man göra om det börjar brinna och man inte får upp dörren? Jag kan inte hoppa ut genom något fönster, säger han.

Så här kan ett digitalt lås se ut.
Ett digitalt lås blir upplåst via mobilen.
Annons