Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han kan vara länets mest företagsamma

2005 tog Roger Berggren över Fårbo mekaniska. Han har i snart tio år lyckats expandera företaget med nya produkter och nya kunder. Nu är han en av de fem finalisterna till utmärkelsen Västmanlands mest företagsamma 2014.

Annons
Roger Berggren, ägare till Fårbo mekaniska AB, vid den kombinerade svarven och fräsen – en av de 58 CNC-maskinerna på företaget.

Fårbo mekaniska grundades 1988 och har sedan Roger Berggren tog över som vd, 2005, expanderat rejält.

I dag har Fagerstaföretaget 34 anställda och 58 olika CNC-maskiner som tillverkar produkter till flera av Västmanlands stora industrier.

Roger Berggren är nöjd att vara en av länets främsta företagare, bland hundratals nominerade.

– Det känns jättekul att man får credit för det man gör. Nu hoppas jag att folk går in och röstar på oss, säger han.

De övriga fyra finalisterna är Gisele Mwepu Soft Solutions AB, Tony Blomqvist Personstöd AB, Mia Hultgren TBO-Hagalinds och Henrik Eriksson ELE Engineering.

Svenskt näringslivs nomineringar lyder: ”De är alla personer som vågat satsa, som anställt sig själva och skapat jobb för fler. De är lysande exempel på företagsamma människor i vår region.”

Juryn, som består av Gerald Engström, vd på Systemair AB, Anders (Ankan) Parmström, vd på Parmström Consulting, Björn Andersson, affärsutvecklare på Prevas AB, samt förra årets vinnare Susanne Cronér, vd på Borgåsunds hamncafé, har valt ut de finalisterna.

– Jag är så glad över alla nomineringarna som vi fått in, och att de representerar företag med olika bredd och variation. Nu öppnar vi upp för alla att rösta på den de tycker ska stå som vinnare, säger Sofia Sjöström, biträdande regionchef för Svenskt Näringsliv.

Röstningen kommer att ske på Svenskt Näringslivs hemsida och pågår mellan den 10 och 30 november.

Vem som blir vinnare presenteras den 10 december på Expectrum i Västerås.

Vad skulle utmärkelsen betyda för ditt företag?

– Det är alltid bra att synas för att folk ska få upp ögonen för oss och vi kan nå ut till flera kunder, säger Roger Berggren.

Fårbo mekaniska söker i dagsläget en CNC-fräsare och hans anställda fortsätter att vidareutbilda sig för att, som han kallar det, ”höja lägstanivån”.

– Det gäller att fortsätta utbilda personalen och genom det öka antalet kunder. Har man ett brett utbud når man ut till fler, säger Roger Berggren.

Hur ser framtiden ut?

– Bra. Mina anställda gör ett fantastiskt jobb och min roll är att vara maskinen i det hela. Vi arbetar hela tiden för att utvecklas till det bättre. Och det genom att bredda utbud och erbjuda utbildning så mycket det bara går.

Några av Fårbo mekaniskas kunder är Atlas Copco Secoroc, Seco Tools, Outokumpu, Metso Minerals, Morgårdshammar AB och Ruukki.

Annons