Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Han vill väcka liv i Liljanhuset

Fagerstabon Samer Shbeeb rustar för att starta fem eller sex butiker i Liljanhuset. Det tror han kan ge upp till tolv arbetstillfällen.

Annons
Samer Shbeeb har tidigare varit företagare i Syrien och kommer att driva två butiker på Liljanhusets bottenvåning.

Samer Shbeeb ska själv driva en butik för kläder och en för accessoarer, så som smycken och smink.

Han kommer även sköta uthyrningen av övriga platser i lokalen till intresserade företagare. En herrfrisör är redan klar för inflyttning.

– Det känns bra att väcka liv i något som stått tomt länge, säger Samer Shbeeb, som sedan tidigare driver Technical center i Fagersta, som säljer mobiltelefoner och tillbehör.

Det exakta antalet butiker beror till exempel på om någon vill hyra två platser.

– Tanken är att hyran ska delas på alla företagare i lokalen, säger han.

Arbetet med att göra i ordning lokalen är klart. Målet är att hitta företagare till alla platser och sedan kunna öppna i mitten av februari. Samer Shbeeb ska annonsera ut tjänster via Arbetsförmedlingen, som han tror är ett bra sätt att rekrytera personal på. Han räknar med mellan åtta och tolv arbetstillfällen i dagsläget.

– Sedan får man se, det är svårt att bedöma just nu. Lyckas det kan det vara aktuellt att bygga ut på andra ställen, helst i Fagersta.

Han ser även satsningen i Liljanhuset som en väg in på arbetsmarknaden för exempelvis nyanlända.

– Jag vill att nyanlända ska kunna hitta jobb och integreras. Här skulle de kunna få chansen, och vissa kanske har utbildning med sig.

Annons