Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här byggs boende för flyktingbarn

I slutet av året väntas sju ensamkommande flyktingbarn till Fagersta, och de ska inledningsvis bo i företagshälsans gamla lokaler mitt emot lasarettet.

Annons
Erik Erikson är platschef på det byggföretag som bygger om före detta företagshälsovårdens lokaler mitt emot lasarettet till flyktingboende.

Lokalerna genomgår nu en omfattande ombyggnad, och bygget ska stå klart i slutet av november.De gamla hälsolokalerna ska ge plats för tolv rum, varav tre är så kallade träningslägenheter. Dessutom byggs kök, toaletter, allrum och hobbyrum.

En tillbyggnad på fastigheten ska innehålla bland annat fläktrum. Dessutom byggs en större terrass på baksidan av huset.

– Vi har ett avtal på att ta emot sju asylsökande flyktingbarn och boendet är riktat mot dem. Men vi bygger för att vara flexibla, säger Jesper Folkeson, enhetschef på Norrbygårdens ungdomsboende.

– Det väntas många ensamkommande flyktingbarn till Sverige och det är många kommuner som bygger liknande boenden.

I träningslägenheterna med egen köksdel får flyktingungdomarna möjlighet att anpassa sitt liv till ett eget boende. När de får permanent uppehållstillstånd flyttas de över till Norrbygårdens ungdomsboende.

– Där finns 14 rum, berättar Jesper Folkeson.

Till det nya boendet ska ett antal personer nyanställas. Hur många kan inte Folkeson säga i dag.

– Men det blir minst fem, med personlig lämplighet.

Annons