Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här hamnar den nya skatebowlen

Efter nära två års betänketid – skatebowlen i Fagersta kan nu snart vara på plats. – Vi har inte tid att avvakta, säger Marino Wallsten (S).

Annons
Flera förslag har lagts om var skatebowlen i Fagersta ska byggas. Nu ser det ut att bli vid Fagerstahallen.

För snart två år sedan lämnade Pia Boiardt (V) ett förslag om en plats för skateboardåkning i Fagersta. Men först nu närmar sig politikerna ett slutgiltigt beslut: Att bygga bowlen vid Fagerstahallen.

– Det här är ett ärende som har varit i en långbänk sedan en längre tid, säger Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande.

Skatebowlens öde har diskuterats fram och tillbaka – ända fram till den här veckan då politikerna i kommunstyrelsen satte ned foten.

– Vi har inte tid att avvakta tills översiktsplanen är färdigställd innan vi tar det här beslutet. Här finns en möjlighet att komma till skott även om inget är färdigt förrän det är beslutat i fullmäktige, säger Wallsten.

Placeringen vid Fagerstahallen, i korsningen mellan Norrbyvägen och Ringvägen, stod mot ett annat alternativ, en bowl vid Risbroskolan.

– Båda är bra förslag på placeringar, men det här alternativet ser vi som mer positivt. Dels är det nära Fagerstahallen, dels får vi lite mer uppsikt från kringliggande boende, så risken för skadegörelse bedöms vara långt mycket mindre där, säger Wallsten.

Bowlen kostar 1,2 miljoner kronor att bygga och skickas nu till fullmäktige för beslut. Efter snart två år kan Fagersta alltså snart få en skatebowl.

Annons