Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här klipper du dig billigast i Fagersta - Agaton Sax toppar

Fagersta-Posten har kollat priserna hos de lokala renodlade frisörerna i Fagersta. På Agaton Sax är det billigast, medan Inger Jansson på Ingers Salong har hållit på längst.

Annons

I Fagersta kostar det i snitt 373 kronor för kort hår och 387 för långt hår. Kort hår benämns ibland som en herrklippning medan långt hår benäms som damklippning. På Agaton Sax kan man få håret klippt för den billigaste pengen.

–Det kostar 150 kronor för en herrklippning, och 180 kronor för en damklippning, säger Salah Fakih, ägare till Agaton Sax.

Salah Fakih startade Agaton Sax 1997. Han var frisör sedan tidigare när han bodde i Libanon där han är född. Sedan han var liten visste han att han ville bli frisör. Han hade kusiner som var frisörer som var som förebilder för honom. I dag har han praktikanten Kassem Kamareddine hos sig på upplärning.

Läs mer: Ingen vågar säga nej till frisören Sabria

Han berättar att de hinner med fler kunder eftersom de klipper snabbt, och på så sätt går de runt med så låga priser. Anledningen till att det är dyrare för damer är för att de är noggrannare och det oftast lite längre tid att klippa dem. Men en herrklippning går mycket fort.

–8-10 minuter tar det. Man kan klara av två i stället för en kund. Vi jobbar snabbt. Billigt och bra, säger han.

Salah Fakih driver frisörsalongen Agaton Sax.

Det hetaste klippet på Agaton Sax är individuellt berättar Salah Fakih.

–Jag kan klippa alla olika designer, men det beror vad folk tycker om, säger Salah Fakih.

Inger Jansson har drivit Ingers Salong sedan 1976. I dag jobbar hon själv och trivs bra med det då kunderna håller henne sällskap. Hos henne kostar det 395 kronor för alla klippningar. Hon har varit frisör i över 50 år, men har drivit eget i 40 år. Hon minns frisyrerna genom tiderna.

Inger Jansson lägger slingor på Ann-Sofie Jansson som åkt ända från Stockholm för att bli fin.

– Jag älskar ju mitt jobb men det är ju mötet med människor som gett mest. Förr var det ju mer permanentet och nu är det mer klipp och färg framför allt, säger hon.

Hon har en bred kundkrets med olika bakgrund där den yngsta är två år och den äldsta 97 år. Hon har gjort en del hembesök hos speciellt trogna kunder. Däribland en kvinna som satt i respirator.

Läs också: Junior har världens skönaste frisyr

Vilket som är det hetaste klippet just nu kan inte Inger Jansson heller fastställa till just en frisyr.

–Nu är det att man ska anpassa efter person så det finns inte att man ska ha den frisyren utan man anpassar efter personen, säger hon.

Saker och ting blir ibland med bättre med tiden. När Inger Jansson började som frisör fanns inte samma produktutbud som i dag.

–Man har ju mer verktyg. Klippa kan man ju men man kan ju lära sig mycket olika knep och klippa på olika vis. Man har ju inte bara grunden utan man har ju byggt på massa olika tekniker under åren, säger Inger Jansson.

Läs också: Följ med på en hårresande frisyrresa

Ann-Sofie Jansson är stamkund hos Inger och åker ända ifrån Waxholm i Stockholm för att få klippning som ger hennes hår det rätta fallet av Inger.

–Man blir så bra i håret. När jag vill bli lite extra omskött och få bra färg på slingor i håret då åker jag till Inger. Jag känner mig nöjd när jag är här och det är det viktiga när man lägger pengar på att bli fin, säger Ann-Sofie Jansson.

Priserna för klippning i Fagersta

Här nedan följer priser för endast klippning i Fagersta. Priserna anges i kronor. Först anges herrklippning/kort hår och därefter damklippning/långt hår. Endast ett pris gäller för samtliga klippningar.

Agaton Sax, 150, 180

Ingers Salong, 395

Hårstället, 410

Hårslingan Ullis, 430

E:ssons hår, 440, 540

Eleganze hair, 450

Annikas frisering, 390

Frissan Jenny, 350

Gunilla salongen, 300, 320

Malmens frisering, 330, 350

Ingelas hårhörna, 410

Alla Tiders hår, 430

Liljans salong, 99

Klippstugan, 360/380