Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henrik Junno blir tillförordnad förbundschef för NVU – med stöd av Leena Berglund

Nu har NVU:s arbetsutskott utsett nuvarande Brinellrektorn Henrik Junno till tillförordnad förbundschef. Mats Berglund sades upp och entledigades med omedelbar verkan onsdagen den 28 juni.

Annons

–Rekryteringen av en ny förbundschef börjar på fredag och den kommer att skötas oerhört professionellt, säger ordförande i direktionen för NVU, Ola Wahlsten (S).

Den blir rekryteringsföretaget Randstad som på uppdrag av NVU sköter rekryteringen.

Ola Wahlsten (S), ordförande i NVU:s direktion.

Men fram tills dess att den nya chefen är tillsatt blir det alltså Henrik Junno, som med stöd av Leena Berglund, tidigare förbundschef samt kommunchef i Skinnskatteberg, som kommer att styra skutan. Bland annat ska de göra en budget för 2018.

Junno är i dag rektor för bygg- och anläggningsprogrammet, ekonomiprogrammet, fordon- och transportprogrammet, introduktionsprogrammet, samhällsvetenskapsprogrammet, riksidrottsgymnasiet och gymnasiesärskolan. Henrik Junno börjar sitt nya uppdrag den tredje augusti.

Henrik Junno är från och med den tredje augusti tf förbundschef för NVU. Under sommaren kommer den nyligen avsatte Mats Berglund ersättas av rektorerna enligt ett semesterschema, förutom första veckan då direktionens ordförande Ola Wahlsten ersätter honom.

Blir Leena Berglund anställd eller konsult?

–Hon kommer att bli projektanställd, troligtvis två dagar i veckan, men det är inte riktigt bestämt ännu, säger Ola Wahlsten.

Onsdagen den 28 juni blev Mats Berglund, förbundschef för NVU underrättad om att han kommer att sägas upp. Det skrev Fagersta-Posten om förra veckan. På vilka grunder han sägs upp vill inte Ola Wahlsten uttala sig om förutom att Mats Berglund, precis som Henning Bask kommenterade förra veckan, inte hållit måttet.

–Det pågår förhandlingar mellan parterna så det vore fel av oss att ange på vilka grunder han sägs upp.

Det har varit en omorganisation på gång länge. Vilken organisation kommer att gälla för personalen från hösten?

–För de allra flesta, lärarna, blir det ingen skillnad alls. Förhandlingen med facket slutade i oenighet och kommer att fortsätta på central nivå i mitten av augusti. Och det var nog bra att det blev så, nu behöver vi inte verkställa en kansliorganisation som kanske skulle få göras om, säger Ola Wahlsten.

Annons