Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Henriksson svarar på kritiken: "Uttryckte mig onödigt raljant"

Stig Henriksson (V), riksdagsledamot från Fagersta, fick tidigare i veckan kraftig kritik från ledarskribenten Patrik Oksanen. Bland annat för att offentligt ha yppat information från Säpos insynsråd. Nu svarar Henriksson på kritiken.

Annons

Stig Henriksson är riksdagsledamot och sitter med i försvarsutskottet. Han är också en av politikerna i Säpos insynsråd. I en ledare riktar Patrik Oksanen, ledarskribent inom Mittmedia, skarp kritik mot Stig Henriksson.

Oksanen skriver i ledaren att Henriksson öppet har delat med sig av uppgifter från insynsrådet. Henriksson får också kritik för att ha gått till personangrepp mot en enskild tjänsteman.

FP har sökt Stig Henriksson för kommentarer angående ledaren. Han svarar via mejl att ett debattinlägg är allt han har att säga om ledaren. Henriksson vill alltså inte låta sig intervjuas.

I sitt debattinlägg skriver Henriksson bland annat följande:

"Jag har enbart återberättat vad Säpos chefsanalytiker Wilhelm Unge själv har gått ut med i media och med hjälp av kontakter inom fredsrörelsen preciserat vad Unge syftat på."

Henriksson är däremot ångerfull angående hans uttalanden om tjänstemannen.

"Avslutningsvis vill jag säga att jag uttryckte mig onödigt raljant om Unge, vilket jag ber om ursäkt för."

Läs mer: Stig Henriksson: "Jag ser allvarligt på rysk desinformation"

Annons