Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I dag är det Alla barnens dag

Området kring Hembygdsgården kommer att myllra av barn i dag när eleverna på barn- och fritidsprogrammet arrangerar Alla barnens dag.

Annons
Madeleine Dalbo och Lydia Granqvist förbereder skyltarna som ska sitta vid hoppborgen. Vid hembygdsgården i dag kommer barnen också att bland annat kunna rida ponny, få sitt ansikte målat och pyssla.

– Det här är en del av en kurs som heter entreprenörskap, det är femtonde året som vi kör det här. Jag och en kollega tänkte att vi kunde göra något praktiskt där eleverna får komma ut och möta barn och föräldrar. Det är också viktigt att se att man klarar av saker, att om man vill så kan man, förklarar läraren Gunnar Mattsson.

Förberedelserna inför lördagen har varit många.

– Vi har jobbat hela läsåret. Först har vi läst teori om entreprenörskap och nu blir det mer praktiskt, säger Gunnar Mattsson.

På agendan under dagen står många aktiviteter för de små. Det blir bland annat musik, teater av Norrby teater, hoppborg, ansiktsmålning, ponnyridning och pyssel.

Även en springtävling, där alla är vinnare, kommer att äga rum.

– Just nu förbereder vi medaljerna, säger eleven Matilda Nilsson och berättar vidare om hur dagen kommer att se ut för henne.

– Jag kommer att hålla till vid pysslet. Där får barnen tillverka olika grejer, säger hon och pekar på de djur av papperstallrikar som ligger i en låda framför henne.

Förhoppningarna är stora.

– Vi har många anmälda barn till loppet, så vi hoppas på fint väder, säger Matilda Nilsson.

Annons