Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

I veckan kommer skattepengarna

Handeln hoppas att slantarna stannar lokalt. 

Annons
Helena Nielsen, Colorama Adenskogs AB, tror att handeln tar extra fart när folk får tillbaka på skatten. ”Förhoppningsvis vill man spendera det på handeln här i Fagersta”, säger hon.

De som har deklarerat elektroniskt kan få sin skatteåterbäring redan i veckan. Handeln i Fagersta hoppas att det ska ge en skjuts mitt i månaden.

Om deklarationen skett via telefon, sms, app eller e-tjänst innan sista deklarationsdagen, som i år var den 4 maj, ska pengarna komma in på bankkontot senast den 12 juni. I mitten av veckan börjar återbäringen betalas ut.

Helena Nielsen på Colorama Adenskogs AB tror på att folk kommer att vilja använda pengarna.

– Lönen kommer och värmen kommer, så det blir fullt ös tror jag, säger Helena Nielsen.

De som har deklarerat på papper får slutskattebeskedet i augusti eller september. Under 2014 fick 3,5 miljoner svenskar dela på 30,5 miljarder i skatteåterbäring.

– Om man pratar generellt om när lönen kommer så vill man unna sig. Får man påökt som nu med återbäringen så vill man göra något med det, säger Helena Nielsen.

– Jag tror att det är bra att återbäringen kommer mellan lönerna. Förhoppningsvis vill man spendera det på handeln här i Fagersta.

I en enkät som Forex bank har gjort så svarade 41 procent att de kommer lägga hela eller delar av återbäringen i spargrisen. 23 procent tänker använda den till resor. 22 procent har svarat att de kommer att lägga pengarna på renovering och shopping.

Annons