Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Inbrottstjuvarna slog till när de var bortresta

Flertalet villaägare har blivit utsatta för inbrott i sina hem i helgen. Två som har drabbats av stöld i hemmet är paret Blomgren i området Paradiset.

Annons
Stefan och Monica Blomgren drabbades av inbrott nyligen. Tjuvarna tog sig in genom altandörren.

Fagersta. Polisen har fått in sex anmälningar om bostadsinbrott i Fagersta i helgen. Inbrotten misstänks ha inträffat någon gång under fredagskvällen eller natten till lördag. Den första polisanmälan gjordes på lördag förmiddag.

De hus som har utsatts för inbrott ligger på Dolomitvägen och Porfyrvägen i Paradiset, Stubbhagsvägen och Uddbergsvägen i Uggelbo samt Prästkragevägen i Norrby. Det sistnämnda inbrottet anmäldes på söndagskvällen.

Polisen misstänker att det rör sig om samma gärningsmän. De har tagit sig in genom att bryta upp fönster och dörrar på baksidan och uppges ha fått med sig främst guldföremål och pengar.

Paret Blomgren hade varit borta på semester och kom hem till villan på Porfyrvägen i Fagersta i söndags. De upptäckte snabbt att någonting inte stod rätt till i hemmet.

– Jag tittade in i köket och såg att sockerskålen var utslagen på bänken. Jag tänkte först om det var grannen. Men då skulle de väl ha städat upp efter sig, säger Monica Blomgren.

När de sedan gick till hallen var byrån öppen och alla kläder var utrivna.

– Jag hade ju städat innan vi åkte så jag började skälla på Stefan (mannen) att han hade stökat till, säger hon.

I samma stund blickade Monica mot balkongdörren och såg att den var vidöppen.

– Då förstod jag att vi hade haft inbrott. De lär ha fått jobba rätt hårt med att få upp både den och dörren till verandan. Inget var sönderslaget men uppbrutet.

Blomgren hade under semestern haft grannar som tagit in post och vattnat blommorna. Så när inbrottet kan ha skett vet de med säkerhet inte.

– Det kan ha skett någon gång mellan fredagskväll och söndag eftermiddag, tror Monica.

Vid en första anblick kände paret en förtvivlan över inbrottet.

– Innan vi hann gå runt och titta vad det var som hade förstörts eller stulits kändes det jobbigt. Men vi såg ganska snabbt att de inte fått med sig så mycket av värde. Men tanken att någon varit inne i huset känns inge kul, säger Monica.

Sovrummet var platsen som förövarna hade gått loss ordentligt i.

– Allt var kastat på golvet och lådorna var tömda. Vi har inte ens orkat ta tag i det rummet ännu. Och för den delen inte heller fått, då polisteknikerna blev klara under måndagen, säger Monica.

Hur har det här påverkat er?

– Det är obehagligt att någon har varit in men känns ganska lugnt ändå. Nu funderar vi på att skaffa larm. Ett larm som låter rejält, säger Monica Blomgren.

Tjuvarna fick med sig några guldsmycken.

Annons