Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Intagen på Sundbo överföll vårdare under rökpaus – säger att han inte minns något

Den intagne 17-åringen överföll vårdaren när de var ute för att röka på gården. Han säger att han inte minns något av händelsen men döms av tingsrätten.

Annons

Behandlingsassistenten överfölls med våld av 17-åringen från Fagersta. Fagerstabon döms till ungdomsvård av Västmanlands tingsrätt för våld mot tjänsteman.

Det var den 2 november 2017 på Sundbo ungdomshem som assistenten följde med 17-åringen och en annan ungdom ut på gården för att röka. Då ska 17-åringen ha tagit hans mobiltelefon med överfallslarm och sen puttat och slagit honom mot en vägg. Enligt vårdaren var händelsen mycket obehaglig och han ska ha tagit emot sparka och slag både mot huvudet och kroppen.

Läs även: Ungdomar på Sundbo utsatta för våld – en lades i bakluckan på en bil

17-åringen själv säger att han inte minns händelsen och att det hänt tidigare att han tappat minnen på grund av att han mår psykiskt dåligt. Han blev efter överfallet körd till psykiatrin.

Den andre 17-åringen som också åtalades för överfallet nekade till gärningen och frias av Västmanlands tingsrätt. 17-åringen som döms menar att han varken kan erkänna eller neka till händelsen eftersom han inte minns den. Han är inte tidigare dömd för brott.

Läs även: Efter kritiken: Sundbo ungdomshem får godkänt

Läs även: Rymning från Sundbo – klippte hål i staketet

Annons