Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Irritation över krossade rutor

Tillståndet vid Citygallerian upprör Fagerstaborna. Flera glasrutor har krossats. Enligt ägaren Alexej Hidalgo kommer de fixas när det är klart med hyresgäster till huset.

Annons
En hel ruta har rivits ner på Citygallerian under påskhelgen. Gallerian har utsatts för flera skadegörelser under vintern och skadorna har blivit allt mer påfallande för Fagerstaborna. Rutorna ska bytas ut efter det är klart med hyresgästerna enligt ägaren Alexej Hidalgo.Foto: Seth Jansson

Senaste skadegörelsen var under påskhelgen när en hel glasruta revs ned.

– Det är beklagligt att det händer. Det har inte gått att klaras upp eftersom det inte finns några vittnen. Jag har gjort fler än tio polisanmälningar och det har inte resulterat i någonting, säger Alexej Hidalgo.

Läs mer: Flera fall av skadegörelse i påsk

Läs mer: Team kan göra Fagersta tryggare

– Det är frustrerande och det tar tid och energi. Jag får dels ta skadorna och dels ta negativa kommentarer. Jag förstår att folk blir ledsna över skadorna men med lite tålamod så kommer det bli bättre, säger han.

Läs mer: Galleria utsatt för vandalism

Planen är att alla glas så småningom ska bytas ut mot okrossbara säkerhetsglas. Tills vidare kommer skivor att sättas upp vid de skadade rutorna. Tanken är att göra bytet av glasen och fixa fasaden i ett kör när det är klart med hyresgäster.

– Innan de flyttar in är det pengar i sjön att göra saker nu som inte passar in och sen måste göras om. Då är det lika bra att ta ett helhetsgrepp. Det är mycket som ska göras, grejer ska rivas ut och elen ska dras om bland annat. Alla fönster, även de som inte är krossade, kommer att bytas ut, säger Alexej.

Läs också: Gym ska höja pulsen i Fagerstas centrum

Hyreskontrakt är skickat för påskrift med en större handelskedja berättar han och meningen är att bygget ska starta i maj.

Se också: Bildextra - kika in i Citygallerian

Frustration. ”Jag förstår att folk blir ledsna över skadorna men med lite tålamod så kommer det bli bättre” säger Alexej Hidalgo. Han väntar sig snart få klart med en större handelskedja och kunna påbörja renovering.Foto: Anders Jansson/arkiv
Annons