Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ishalkan stoppar sophämtning: ”Det är extra besvärligt nu”

Det råder ishalka på många vägar i norra länsdelen. Därför har Vafab Miljös sopbilar svårt att komma fram för att hämta sopor.

Annons

Tisdagens väderlek och väglag skapar stora problem på norra länsdelens mindre vägar. Vafab Miljö varnar för att deras chaufförer kanske inte kommer fram överallt på landsbygden.

– En chaufför jag pratade med nyss säger att det är tuffa väderförhållanden med isgator överallt. Det är extra besvärligt nu, säger Eva Favaro, kommunikationschef på Vafab Miljö.

Chaufförerna försöker ta sig fram men kommer inte att köra in på mindre vägar som verkar riskabla. På tisdagsmorgonen körde en av Vafab Miljös entreprenörer av vägen.

– De kör med stor försiktighet. Vi vill inte riskera att åka av vägen med våra bilar, säger Eva Favaro.

Vafab Miljö kan inte säga mer exakt var det blir problem att ta sig fram. Men det rör sig alltså i första hand om mindre vägar på landsbygden.

– Om vi inte kan komma i dag säger vi att folk ska ställa ut en extra sopsäck så tar vi med den också nästa gång vi kommer, säger Eva Favaro.

Nästa sophämtning i norra länsdelen är om två veckor.

– När det är kallt är det inga problem att ställa ut en extra säck med sopor. Det här kan vara ett tillfälle att försöka sortera extra bra så att det blir mindre sopor, säger Eva Favaro.

Vafabs Bosse Andersson tar hand om Fagerstabornas soptunnor.

För Pluskunder: Vafab höjer soptaxan – men Skinnskatteberg säger nej

Läs mer: Nytt tankställe för miljömedvetna i Fagersta

Läs mer: Här avslöjas de vanligaste sopmisstagen i norra länsdelen

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons