Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jimmy tog det vinnande fotot: ”Min kompis tyckte jag var helt galen som skulle fota”

Även augusti månad bjöd på värme och fina sommarstunder. Vilket syntes tydligt i bilderna som var med i tävlingen Månadens bild. Dock kunde bara en vinna och det gjorde bilden på det betande fåret i solnedgången.

Annons
För augusti blev fåret i solnedgången vinnaren i månadens bild. Foto: Jimmy Bekkevold

Anmäl text- och faktafel

Jimmy Bekkevold hade redan varit ute en hel dag och fågelskådat och fotograferat med en kompis. Men när han fick syn på det betande fåret kunde han inte låta bli att sticka ut med kameran igen.

– Vi satt och åt kvällsmat när jag såg fåret som kom betandes i solen. Trots att jag var trött var jag tvungen att ta en bild. Jag fick nästan lägga mig ner för att ta bilden så det var rätt roligt. Fåret blev dock rädd så jag hann bara ta en bild. Min kompis tyckte jag var helt galen som skulle ut och fota igen, säger Jimmy.

Jimmy Bekkevold tog hem vinsten i månadens bild för augusti månad.

Det var för fyra år sedan som Jimmy Bekkevold hittade till fotograferingen och i dag använder han sig av en Canon D1 för att ta sina bilder.

– Det började med att jag började skåda fåglar. Jag ville veta vad det var jag skådade, så då började jag fota dem också. Sen insåg jag att det fanns potential till att fota annat också, inte bara fåglar utan andra djur och naturbilder, säger han.

Jimmy som älskar naturen passar alltså på att fotografera när han fågelskådar. Han sitter vid datorn nästan varje dag och jobbar med bilder och så gillar han att testa sig fram med olika inställningar på kameran.

Det blir dock inte fotografering varje dag för Jimmy men han försöker i alla fall lägga ut bilder på sin Instagram varje dag.

För den fina bilden på fåret i solnedgången vinner Jimme Bekkevold Månadens bild för augusti. Vill du vara med och tävla i Månadens bild i september, kan du klicka här.

Se fler av de fina bilderna som blev inskickade här nedan:

Ebba 2 år vid vårt äppelträd.Foto: Elin Broström
Min katt som utforskar ett träd för första gången. Foto: Isabelle Stéen
Balsam för själen. Foto: Carolina Strandberg
Nu är hösten kommen men än så länge kan man få Borlänges röda glada att se ner på en. Snart så drar den kanske söderut. Även om hösten kan vara vacker så kan man avundas den. Nåja man får kanske nöja sig med en kort stunds ögonkontakt med den.Foto: Fredrik Findahl
Ute med barnen på tur med god fika i vår natur.Foto: Linda Falkeström
En fin kväll i Augusti vid Hedkärrasjön.Foto: Madeleine Rickfjord
Var hos Svägerskan i Hedesunda, såg Solrosen stå i en vas. Tyckte den var så vacker på sitt vis.Foto: Maria Nyström

Annons