Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julmarknaden i Baggbron bjuder på underhållning av träkonstnär

Årets julmarknad gästas av en träskulptör. En stock ska förvandlas till ett julskulptur med hjälp av en motorsåg.

Annons

Den 26 november är det julmarknad i Baggbron. Under marknaden kommer det finnas tillfälle för ponnyridning men även fika, gröt och smörgås.

–Det är en hantverksmarknad. Ungefär 20 hantverkare kommer att ställa ut, säger Monica Hjort som är en av arrangörerna.

I år kommer dessutom träkonstnären Lotta Wall Boholm som skapar julmotiv med motorsåg.

–Hon ska från en stock såga ut ett julmotiv. Det var en i styrelsen som funderat om vad man hade kunnat anordna till i år och då sökte vi på "skulptera med motorsåg" så fick vi se att det fanns en kvinna och på den vägen är det. Det var roligt att det var en tjej tycker jag, säger Monica Hjort.

Snön verkar däremot inte vilja anlända till helgens julmarknad.

–Jag har tittat på vädret, men det ser ut att bli sol åtminstone och det gör ju mycket, säger Monica Hjort.

Lotta Wall Boholm är träslöjdlärare annars och ser fram emot helgen. För den som gillar vad som sågas fram finns chans att ta med den hem. Träskulpturen kommer nämligen att lottas ut under dagen.

–Den ska vara färdig att lotta ut vid 14-tiden och vid klockan 11 så kör jag igång. Jag brukar alltid tänka att det här är ju lugnt men sen brukar jag få panik på slutet. Men jag har förberett mig litegrann och grovsågat, säger Lena Wall Boholm och skrattar.

Hon vet redan nu vad hon ska såga fram utav trästocken.

–Jag har bestämt mig, jag ska göra en barnstol av en stubbe med en tomte i ryggen. Jag förutsätter att man inte är högre än en meter, det går att sitta som vuxen men man kommer lite långt ner, säger hon.

–Det ska bli jätteroligt, jag har även med mig stubbtomtar till försäljning. De är cirka 40 cm höga och gjorda med motorsåg, säger Lotta Wall Boholm.

Annons