Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klart för största etableringen på 13 år

Det är nu klart och påskrivet: Jysk öppnar i Citygallerian. Det blir den första större handelskedja som etablerar sig sedan Lidl öppnade 2003.

Annons
Möbelföretaget Jysk kommer att flytta in i Citygallerian i Fagersta. Nu är det möjligt att sätta i gång med renoveringen av byggnaden.

Det har varit på gång länge och inte minst på facebookgruppen Fagerstas Framtid har längtan efter resultat varit stor. Men under torsdagskvällen avslöjade Alexej Hidalgo, ägare av Citygallerian, att Jysk skrivit på.

Det bekräftas inte bara av honom själv utan också av att jobbannonser för Jysk i Fagersta redan finns ute på Arbetsförmedlingen.

– Det känns bra att äntligen ha klart ytterligare en ankarhyresgäst. Nu är fastigheten redo för en ombyggnation, säger Alexej Hidalgo.

Vilka hyresgäster är klara nu?

– Jysk, Fitness 24 Seven och en restauranghyresgäst är klara. Det är bara en sista formalitet kvar med restauranghyresgästen innan vi kan komma i gång där också.

– Nu är tidsplanen för bygget klar och min förhoppning är att alla delar kan falla på plats nästa vecka. Bortforslingsarbetet bör komma i gång under nästa vecka förutsatt att alla bitar faller på plats.

Läs också: Fler hyresgäster på gång i Citygallerian

En del kritik har riktats mot att Citygallerian fått förfalla så mycket. Men Alexej menar att det kommer bli ändring på det nu.

– I byggplanen ligger fasadrenovering, ommålning, förstärkning och byte av nya fönster och detta är endast toppen på isberget. En totalombyggnad skall göras, säger Alexej Hidalgo.

– Fastigheten är och har varit i ett väldigt dåligt skick och renoveringsbehovet visade sig vara betydligt mer omfattande än vad det verkade från första början.

Tidigare har han sagt till Fagersta-Posten att det kommer bli säkerhetsglas på markplan.

Det är också på markplan som Jysk kommer att finnas.

– Förutom Jysk kommer också ingången till Fitness 24 Seven ligga i hörnet mot parkeringen. Större delen av gymmet kommer att ligga på övre plan, säger Alexej Hidalgo.

Läs mer: Så vill de sätta snurr på handeln

På övre plan kommer också en restaurang med pub att finnas. Lokalerna där kinarestaurangen låg kommer därför att byggas ut.

Fitness 24 Seven har justerat sin öppningsdag till den 24 september i år men det kan komma att ändras då det är mycket som ska göras på fastigheten. Jysk ska öppna i slutet av november.

Det var på en företagarfrukost i december förra året som Alexej Hidalgo berättade för åhörarna att en större butikskedja var på gång. Tvivel på att det skulle bli något har sedan dess växt på sociala medier.

Vad var det som gjorde att det tog så lång tid?

– Förhandlingar kan av olika skäl dra ut på tiden. I detta fall har det dels varit tekniska hinder i fastigheten samt ledtider som har dragit ut på tiden. Nu är allt på plats och alla lösningar har hittats för att kunna inrymma en Jysk-butik i det utförandet som önskades, säger Alexej Hidalgo.

Fagersta-Posten har sökt Jysk för kommentar.

Läs också: Så kan handlare lockas till Fagersta

Annons