Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös man stoppad gång på gång – åtalas för fortkörning och bensinstöld

Under hösten och vintern har mannen stoppats i flertalet poliskontroller på båda sidor av länsgränsen mot Dalarna. Nu åtalas han på sammanlagt 16 punkter där samtliga brott är trafikrelaterade.

Annons

De brott som mannen, som är i 60-årsåldern och hemmahörande i Fagersta, nu åtalats för har begåtts mellan slutet av september i fjol och den 21 januari i år.

Läs även: Stulen bil påträffad i Fagersta - två personer smet från platsen

Mannen åtalas två fall av fortkörning efter att ha kört 109 och 111 kilometer i timmen på 90-väg i Smedjebackens kommun. Han åtalas även för ringa stöld efter att han har tankat utan att betala vid tre tillfällen på Cricle K i Fagersta. Sammanlagt stal han bensin till ett värde av nästan 1.900 kronor.

Läs även: Person visade tecken av narkotikapåverkan – togs in för provtagning

Mannen, som saknar körkort, åtalats också för sju fall av olovlig körning, ett fall av rattfylleri och ett fall av ringa narkotikabrott. Ett par gånger har polisen stoppat honom i Ludvika, några gånger i Smejdebacken och ytterligare ett par gånger i Fagersta.

Läs även: Bil utsatt för skadegörelse

Mannen har erkänt de flesta av brotten och åklagaren beräknar att en kommande rättegång mot honom kommer att ta max en timme.

Annons