Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kundkontakt är viktigt för personalen på VB-energi

I VB-energis lokaler på Västmannavägen i Fagersta arbetar två personer och en av dem är Gudrun Håfström. Hon svarar på kundfrågor om el och elavtal.

Annons
Direktkontakt. – Vanligaste frågan är vilket elavtal som är bäst  för kunden eller att kunden har valt annat elbolag och förstår inte varför de också får en räkning från oss för att de använder vårt nät, säger Gudrun Håfström, funktionsansvarig kundservice på VB-energi. Hon gillar den direkta kundkontakten där hon på en gång kan ge kunden svar på sina elfrågor. Foto:  Laura Patnaik

 –När man ringer till vissa företag så trycker man in knappar och står i kö. Kontaktar man VB-energi i Fagersta kommer man direkt till oss, säger Gudrun Håfström, funktionsansvarig kundservice på VB-energi.

Läs också: När händerna får skapa har Merja hittat hem

Kundkontakten är viktig. Många kunder är nöjda när de får en riktig person att prata med på plats på kontoret eller i telefon som direkt kan ge svar på frågorna.

VB-energi står för Västerbergslagens energi och på kontoret i Fagersta svarar Gudrun Håfström och Armi Kantoniemi på frågor om elavtal för företagare och privatpersoner för villa och lägenheter. De tar också emot eventuella klagomål och elavstängningar. Vanligaste frågan är vilket elavtal kunden ska välja.

–Det är få personer som klagar eller får elen avstängd. Hör man av sig i tid kan det gå att få en avbetalningsplan om man inte kan betala elen i tid, säger Gudrun Håfström.

När avregleringen på el kom 1997 och invånarna själva kunde bestämma elbolag istället för som tidigare det som var knuten till orten blev det svårt för mindre elbolag att klara sig.

–VB-energi slogs ihop med Ludvika där även huvudkontoret finns och företaget valde att ha kvar kundtjänsten här just för att vara tillgängliga för kunden, säger Gudrun Håfström.

Västerbergslagens energi

På kontoret i Fagersta arbetar två personer med kundtjänstärenden.

VB-energis nätområde är Fagersta, Ludvika och Smedjebacken.

I nätområdet finns cirka 26 500 nätkunder.

Elhandelskunder är cirka 22 800.

Totalt arbetar 60 personer på VB-energi.

Annons