Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna döms för ofredande

Bankade på ex-sambons dörr flera gånger per dag.

Annons

Kvinnan, som är i 50-årsåldern, levde med en man innan problem uppstod och relationen tog slut. De flyttade isär efter ungefär ett år.

Målsägaren har uppgett för tingsrätten att kvinnan efter uppbrottet sökte upp honom och bankade på hans dörr, ibland flera gånger per dag. Han tyckte att det var obehagligt.

Den tilltalade å sin sida har uppgett att hon kände sig lurad då mannen lovade att hjälpa henne med saker men inte alltid dök upp. Det var bland annat därför som hon försökte kontakta honom.

En period 2013 antecknade han alla tillfällen som hon sökte upp honom eftersom de var så många. Rätten anser att antalet tillfällen är så stort att det måste anses som ett så hänsynslöst beteende att det är att rubricera som ofredande.

I domen har mannen uppgett att kvinnan skrek okvädingsord och förolämpningar blandat med ursäkter. Kvinnan sms:ade och ringde också. Mannen bad henne att lämna honom i fred och han kontaktade polisen. Kvinnan meddelades kontaktförbud men slutade inte att försöka kontakta mannen.

Kvinnan döms att betala 18 000 kronor i dagsböter för ofredande och överträdelse av kontaktförbud. Hon stod också åtalad för olaga förföljelse men frias på den punkten av tingsrätten.

Annons