Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linnea slår ett slag för miljön

Linnea Wiklund, 20 år, värnar om miljön och tänker definitivt släcka lamporna under Earth hour imorgon.

Annons
Linnea Wiklund tycker att man ska försöka påverka andra till att vara miljövänliga.

Linnea Wiklund säger att det är viktigt att tänka på framtiden, och vilken värld våra barn ska leva i. Men också att vi delar planeten med djuren och att allt fler djurarter dör ut. Djuren är hjälplösa, medan människor kan göra skillnad.

– Det viktiga är att Earth hour får personer att tänka på miljön, och ju fler som engagerar sig, desto fler blir inspirerade till att göra något, säger Linnea Wiklund.

Hon försöker göra en rolig grej av Earth hour, istället för att bara släcka lamporna.

– Man kan samlas några stycken, fika, tända ljus, spela spel och sen släcka ner allt. Jag brukar inte ens låta folk tända lyset på toaletten, säger hon.

Men Linnea Wiklund påpekar att alla inte behöver göra lika mycket som hon, det viktigaste är att man tänker på vår planet för en stund, och blir motiverad till att fortsätta vara miljövänlig.

– Ta del av de miljöerbjudanden som finns: sopsortera, köp ekologisk mat, cykla mer. Det är så enkelt att göra en liten förändring.

Hon är även emot nedskräpning av miljön.

– Våga säg till folk som kastar skräp på marken. Dem kommer bli trötta på dig, men det är det värt,säger Linnea Wiklund.

Earth Hour

Earth Hour är världens största klimatmanifestation och startades av Världsnaturfonden.

Kampanjen går ut på att människor världen över släcker all belysning och stänger av elektronik i en timme för att uppmärksamma klimatfrågan.

Earth hour pågår alltid mellan de satta klockslagen lokal tid.

På lördagen hålls Earth hour för nionde året i rad, klockan 20.30 till 21.30.

Annons