Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man attackerades på sin promenad: "Troligtvis slagen med tillhyggen"

Under natten till söndagen larmades polisen till sjukhuset i Västerås då en skadad man hade inkommit. Han hade blivit attackerad i Fagersta medan han var ute och gick med hunden.

Annons
Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT/Heiko Junge/TT

Vid 3.45-tiden fick polisen ett telefonsamtal från sjukhuspersonal efter att den skadade mannen hade kommit in på akuten i Västerås.

– Det är en man i 40-årsåldern som hade blivit attackerad av en eller flera okända gärningsmän. Han har blivit slagen mot huvudet och troligtvis med tillhyggen, säger Ivan Åslund, befäl vid polisens länskommunikationscentral.

Hans tillstånd är ännu oklart, men han uppges inte ha livshotande skador.

– Vi har kunnat prata med honom i alla fall, säger Ivan Åslund.

Mannen tog sig till sjukhuset med ambulans. Det berättar utredningsjouren, som har tagit över ärendet under söndagen och fått fram fler uppgifter om hur misshandeln gått till – bland annat att mannen blev attackerad i Fagersta någon gång mellan klockan 23 och midnatt på lördagskvällen.

– Han var ute och promenerade med sin hund när han blev attackerad av några gärningsmän, säger Maria Salberg vid utredningsjouren.

Det är osäkert hur många gärningsmän som var inblandade. Mannen har inte kunnat peka ut vilka det var.

– Det finns ingen gripen och ingen misstänkt. Han har inte gett så tydliga signalement, men vi jobbar med ärendet, säger Maria Salberg.

Annons