Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många åkare när Fagerstas nya skatepark invigdes

Skate- och kickboardparken vid Fagerstahallen är ännu inte klar. Men det har inte hindrat skatesugna barn och ungdomar att åka. Vilket gjorde att Fagersta kommun höll invigning och bjöd åkarna på läsk och popcorn.

Annons

Parken är inte helt klar ännu. Det finns lite markarbeten kvar att göra och belysning ska sättas upp. Men inhägnaden har inte hindrat de åksugna att ge sig ut i bowlen. Vilket gjorde att invigningen hölls redan under måndagen.

– Det känns jättebra när man tittar på alla som åker, jag blir alldeles exalterad. Min förhoppning är att man bildar en förening som tar tag i parken, eller att någon förening som redan finns gör det, säger Dick Hellsing (M).

Han och Gertraude Bergström (S) var på plats eftersom de står bakom de motioner som gjort att bowlen blivit verklighet.

Theo Thorsén åkte skateboard med sina kompisar och var glad över att parken byggts.

– Jag tycker det är skitkul. Äntligen har vi i Fagersta något att åka på. Förut så har vi alltid fått åka till Västerås eller någon annan stad för att skatea men nu kan vi stanna här, säger Theo Thorsén.

Vad tycker du om själva parken?

– Jag tycker att den skulle kunna vara lite större men jag tycker att den är bra som den är nu ändå.

Vilket är inte helt omöjligt då tanken med platsen och utformningen av parken gör det möjligt att bygga ut den i ett senare skede. När det i sådana fall kan bli av är ännu inte satt av politiken.

– Det vi ser är att det kan tillkomma nya element och andra typer av aktiviteter som kanske inte är naturligt kopplade till skate utan som ett större rekreationsområde. Så här långt ser det väldigt uppskattat ut och det är kul att vi kan tillhandahålla något som kommer till nytta för så många barn och ungdomar, säger Marino Wallsten (S), kommunalråd.

Det som började som en skatebowl har i slutändan blivit en skatepark.

Fagersta kommun har också satt upp skyltar med regler för skatebowlen.

Kickbikes visar sig vara väldigt populärt.

Kommunchef Anders Kilström och kommunalråd Marino Wallsten (S) håller i bandet som klipps av Dick Helsing (M) och Gertraude Bergström (S) - vars motioner ligger bakom skateparken.

Barnen och ungdomarna vid skateparken bjöds på läsk och popcorn.

Stora som små får nu samsas i parken.