Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Maria Eldståhl gick ner 29 kilo

Nu coachar hon andra genom möten hos Viktväktarna. 

Annons
När företrädaren slutade, tog Maria Eldståhl vid. Hon är nu utbildad viktväktarcoach och ansvarar för tisdagsmötena i Fagersta.

Under sommaren har det inte funnits någon möjlighet att gå på Viktväktarmöten i trakten. Nu har Maria Eldståhl öppnat portarna till mötena i Fagersta.

Maria Eldståhl är en 39-årig trebarnsmamma som själv har gått ned 29 kilo genom sin medverkan i Viktväktarna. Nu vill hon hjälpa andra att gå ned i vikt.

– Jag hjälper mig själv medan jag hjälper andra. Det känns bra, säger Maria.

Under sommaren har det inte varit några möten då tjejen, som höll i dem före Maria, slutade i juni.

– När hon slutade tänkte jag ”det här går ju inte, vad ska jag göra nu då”, berättar Maria.

I stället för att stå handfallen bestämde sig Maria för att ta saken i egna händer och utbildade sig till Viktväktarcoach. Nu öppnar hon dörrarna, på Sveasalongen i Västanfors, för alla som vill ta klivet mot ett sundare liv.

– Jag skulle inte göra det här om jag inte trodde på det, säger hon.

Ett flertal av deltagarna på Marias första morgonmöte var nya ansikten. Men det var även några stycken som har varit med ett tag.

Mikael Matsson, från Fagersta, är en av de som har lyckats uppnå sina mål. Mikael har gått ned 27 kilo på tio månader

– Jag går eller springer en mil om dagen just nu. Men det började med att jag till exempel promenerade till närbutiken i stället för att ta bilen, säger han.

MariaEldståhl framhäver hur deltagandet på varje möte är viktigt för att lyckas med viktnedgången. Där kan man få erfarenhet från andra deltagare och motivationen som behövs för att orka kämpa för att nå sina viktmål.

– Det är mentalt viktigt att komma varje vecka. Om någon är motiverad så smittar det av sig, förklarar hon.

Viktväktarcoachen berättar även att det är bäst att börja smått och sätta delmål.

– Gör rätt val och få in motionen i vardagstänket. Gör det enkelt till en början, ta trappan i stället för hissen och parkera bilen längst bort på Coop-parkeringen i stället för närmast ingången, råder Maria deltagarna.

När det gäller viktnedgång är det inte bara träning och kost som står i fokus. Maria förklarar att i vår stressiga vardag är det svårt att ha tid för sig själv.

– Vila och återhämtning är viktigt och tillräckligt med sömn bör man se till att få för att förebygga stress.

Maria Eldsthål får medhåll från deltagarna när hon pratar om hur viktigt det är att ha tid för sig själv. Maria Furulind, Fagersta, som har varit med i Viktväktarna sedan i januari, kommer med tips till de nya medlemmarna.

– För mig är min egentid i skogen, där får jag boosta min energi, säger Maria Furulind.

Annons