Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meteorologen: Ut och njut i dag – i helgen kan solen gå i moln

Fredagen inleddes med sol och värme. Meteorologens tips är att passa på att njuta under dagen – innan kyligare väder drar in.

Annons

Ut och njut under fredagen, i helgen kan solen gå i moln.

På fredagen var det sol och varmt över östra Svealand och under dagen väntas temperaturen stiga uppemot, och på vissa håll kanske också över, 25 grader.

– Det ska bli fortsatt ganska fint i helgen, frågan är hur mycket moln som drar in över lördag och söndag. Det blir troligen växlande molnighet och tidvis molnigt i helgen, säger meteorolog Kristoffer Molarin, på vädertjänsten Foreca.

– Störst solchanser på lördag blir det nedåt Södertälje. Där ser det också ut att bli högre temperaturer, uppemot 20-22 grader.

Man kanske ska försöka sluta lite tidigare i dag

I Västmanland och längs Roslagskusten kan det bli lite kallare på lördagen.

– Det ligger precis på gränsen vid en kallfront som ska dra ner. Om vi hamnar söder om kallfronten blir det tyvärr lite kyligare väder. Men kallfronten kan också ligga kvar kring Gävletrakten och då får vi uppemot 18-20 grader i Västmanland och utåt Norrtälje. Men det är osäkert. Vi ligger precis på gränsen, säger Kristoffer Molarin.

På söndag då? Ja, då väntas tyvärr lite mer moln och så kan det eventuellt komma lite regn över Stockholm, Södertälje och Västmanland och temperaturen väntas stanna kring16-16 grader.

Så det är ut och njut under fredagen som gäller?

– Ja. Man kanske ska försöka sluta lite tidigare i dag och gå ut och njuta i värmen istället, säger Kristoffer Molarin.

Annons