Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänks för utpressning mot Fagerstabo

Två män ska ha utsatt Fagerstabon för ett utpressningsförsök tidigare i år. Männen ska ha hotat att skada honom eller hans familij om han inte betalade.

Annons
Två män ska ha försökt tvinga till sig 10 000 kronor av en man från Fagersta, som i förhör uppgett att han känt fruktan över konsekvenserna om han inte betalade.

Den misstänkta duon, som inte bor i länet, står åtalade för försök till utpressning. Männen, som är 36 respektive 28 år gamla, ska enligt åtalet ha sökt upp mannen utanför en arbetsplats.

Beväpnade med et t järnföremål ska de sedan ha försökt tvinga till sig 10 000 kronor. Männen ska enligt åtalet ha hotat att skada Fagerstabon eller hans familj om han inte betalade. Situationen ska ha varit spänd och Fagerstabon har i förhör uppgett att han kände fruktan för vad som skulle hända.

Åklagaren menar att 36-åringen och 28-åringen har agerat i samförstånd. De båda männen har i förhör uppgett att de träffat mannen i Fagersta. 28-åringen hävdar att Fagerstabon är skyldig honom pengar, men att han inte har hotat denne. Båda männen nekar bestämt till brottsanklagelsen.

Annons