Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Misstänkt för hot frias av tingsrätten

En man från Fagersta som stod åtalad misstänkt för olaga hot och övergrepp i rättssak frikänns nu av tingsrätten.

Annons

Fagersta. Målsägaren har uppgett för tingsrätten att när han var ute och gick kom den åtalade i bil och blev arg när han fick reda på att en polisanmälan mot honom gjorts av målsägaren.

Enligt målsägaren blev den åtalade, som är från Fagersta, arg när han fick veta att det stämde och klev ur bilen. En diskussion uppstod, varpå den åtalade uppges ha sagt att han ”skulle slå så in i helvete”.

Rätten tar upp att tidigare har den målsägande uppgett för polisen att det var andra ord som uttalades. Den målsägande menar då att han blev hotad flera gånger och inte minns allt som sades. Han har uppgett att han själv var arg och att det var höjda röster mellan de två.

Den åtalade Fagerstabon har sagt att han vid tillfället vevade ned bilrutan och bad den andre mannen att dra åt helvete. Ett vittne, som är bekant med målsägaren, uppger att hon hört att den åtalade hotat med stryk. Hon blev arg men minns inte allt som hände.

Då den målsägande och vittnet inte varit eniga om när hoten skett och inte heller har klara minnesbilder samtidigt som den åtalade menat att inget hot uttalats beslutar tingsrätten att fria mannen.

Fagerstabon stod också åtalad misstänkt för övergrepp i rättssak. Enligt målsägaren, som är samma person som i det andra ärendet, har den åtalade sagt åt andra personer att målsägaren ska dra tillbaka anmälningarna och sedan uttalat hot.

Men Fagerstabon frias också i det fallet då rätten finner att det föreligger en sådan osäkerhet om vad som verkligen inträffat.

Annons