Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya draget för att skapa liv i centrum

De två centrumföreningarna i Fagersta ska slås samman till en enda. Samtidigt blir strukturen tydligare. Målet är att bidra till ett mer levande centrum.

Annons
Jonas Pettersson, centrumutvecklare i Fagersta har initierat draget att slå samman centrumföreningarna. Han har även informerat politikerna i kommunstyrelsen om planerna.

De två centrumföreningar som finns i dag heter Fagersta i Fokus och Bättre hemma. Skillnaden mellan de båda har inte varit helt klar.

Nu har Fagerstas centrumutvecklare Jonas Pettersson tagit initiativ till att slå samman de båda föreningarna.

– I grunden handlar det om att skapa en tydlighet och dessutom är vi starkare tillsammans. Det är de två delarna som har bidragit till det här, säger Jonas Pettersson.

Den nya sammanslutningen blir en ekonomisk förening som träder i kraft 1 januari nästa år. I styrelsen ska det sitta handlare, fastighetsägare samt representanter från kommunen och det övriga näringslivet.

– Tillsammans kan vi förändra och få en lockande stadskärna. För att nå dit krävs det att olika intressenter drar åt samma håll, säger Pettersson.

Den nya föreningen ska äga många frågor om centrums utveckling men också fungera som en katalysator. Föreningen kommer att vara uppdelad i en samordnings-, en evenemangs- och en fysisk miljögrupp. Arbetet med Våryran kommer att göras av evenemangsgruppen.

En ny, förbättrad webbportal ska arbetas fram av föreningen och den kommer att lanseras nästa vår.

Därför blir det otydligt

Fagersta i fokus är den gamla centrumföreningen i Fagersta. Den bildades av de handlare som fanns i centrum.

För omkring tre år sedan skapades Bättre hemma på uppdrag av kommunstyrelsen. Syftet var att stärka handeln i Fagersta.

Vissa handlare är medlemmar i båda föreningarna, andra bara i en av föreningarna. Det har skapat en otydlighet.

Annons