Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya intresset fyller deras sommarlov med minnen

Sedan några veckor tillbaka har Pokémon Go tagit världen med storm. Sedan dess har många jagat pokémons. Bland andra de tre killar som Nära Kära träffade.

Annons
Petter, Alex och Melvin tycker alla Pokémon Go är bland det roligaste de gjort. Nu fokuserar de på att ta över Pokémongymmet vid

Sommarlovet närmar sig sitt slut, men Melvin Spets och bröderna Petter och Alex Molin Rahkonen tänker inte på matematik- och engelskböckerna riktigt än.

– Resten av sommarlovet kommer jag spela Pokémon. Det är ett väldigt socialt intresse att ha, säger Melvin Spets.

Läs mer: Se upp för pokemonjägare i parken

Nioåriga Petter Molin Rahkonen berättar att han redan gjort mycket annat under sommarlovet. Bland annat besökt Gröna lund och Liseberg. Fram till skolstarten kommer tiden spenderas hemma. Eller i alla fall i Vilhelminaparken.

– Det har varit roligt att göra annat också, men direkt jag började spela Pokémon Go blev jag fast, säger Petter.

Att de 12-åriga killarna Melvin Spets och Alex Molin Rahkonen började spela för en dryg vecka sedan har gett dem ett gäng sköna minnen.

– Jag spelade till och med på Gröna lund. Så fastän jag ville göra annat så blev jag beroende av spelet direkt, säger Melvin.

Alex berättar att alla andra spelade och att det därför blev socialt. I stället för att göra saker de ändå inte gillar på sommarlovet så passar det bra att träffa nya människor.

– Det ger bra med motion också, säger Melvin Spets och tillägger att innan Pokémon tog över hade sommarlovet redan pågått ganska länge.

Läs vidare: Arbete lockade till nytt hem

Läs också: Astrid tar strid för hbtq-frågor

Annons