Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya rehabbassängen i Fagersta försenas

Rehabbassängen vid Berglagssjukhuset har försenats med fyra månader då leverans av delar har dröjt. Invigning väntas hållas i början av mars.

Annons

Rehabbassängens fasad är ännu inte helt klar. När bygget började var tanken att det inte skulle ta längre än ett år.

– Det går framåt men däremot hinner det inte klart till årsskiftet. Det har varit en del förseningar på bassängdelar och teknisk utrustning, säger landstingsrådet Andreas Porswald (MP).

Därför kommer det bli invigning i slutet av februari eller början av mars när bassängen är klar och ombyggnationer i sjukhuset har blivit färdiga.

Läs mer: Ny rehabbassäng börjar byggas

Dessutom bidrar torktider till att det tar längre tid innan allt är klart. När Fagersta-Posten senast skrev om bassängen var i oktober förra året då Andreas Porswald tog det första spadtaget. Då var beskedet att bassängen skulle vara klar på lite mindre än ett år.

– Man är beroende av marknadens aktörer av specialteknik. De som bygger bassänger har inte bara ett mått. Om vi beställer en viss teknisk standard så har de inte det på lager utan fabrikerna ska ha metaller och plaster för att bygga. En del grejer tar tid, säger Andreas Porswald.

Andreas Porswald (MP) tar första spadtaget för den nya rehabbassängen i Fagersta oktober 2015.

Enligt Andreas Porswald så håller projektet sin budget på 48 miljoner kronor.

– Vi ser fram emot invigningen. Det är en viktigt för norra Västmanland att man har en bra rehabbassäng och med de ombyggnationer vi har gjort på sjukhusområdet är det en bra satsning.

Läs mer: Beslutet taget – poolen ska bort

Läs också: Bergslagssjukhuset renoveras

Annons