Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya spåret i Högbyn – vill anlägga endurobana

Snart kan ljudet från enduromotorcyklar eka i de gamla skidbackarna vid Högbyn. Fagersta/Norberg Enduroklubb vill staka ut spår i området – och kommunen utreder den möjligheten.

Annons

Lars-Göran Svensson, Mattias Bergkvist och Tony Himmler, Fagersta/Norberg Enduroklubb. Arkivbild.

Det finns flera idéer på vad som kan hända i Högbyn. Nyligen berättade FP om tankar på att köra rallyevent i det före detta skidområdet. Och det finns också intresse från Fagersta/Norberg Enduroklubb att anlägga spår och börja köra enduro.

– Jag tror att Högbyn skulle kunna bli en samlingspunkt för mycket motorsport, säger Tony Himmler, medlem i klubben.

För Pluskunder: Rallyevent kan komma till Högbyn

Utöver enduron syftar han på rallyplanerna och möjligheten att eventuellt kunna köra så kallad drifting i Högbyn.

– Högbyn är nära Fagersta men det är ändå ingen bebyggelse i närheten. Marken är redan bearbetad och det finns gott om parkeringar, säger Tony Himmler.

Förslaget från klubben är att anlägga flera spår runt Högbyn, för både svårare körning och sådant som lämpar sig för nybörjare och barn.

– Fördelen med enduro är att man inte behöver markbereda något. Du stakar ut en bana och sedan kör du, säger Tony Himmler.

Frågan ligger just nu hos Norra Västmanlands kommunalteknikförbund, som ska utreda möjligheterna till endurobana.

– NVK tittar på det och vi i utbildnings- och fritidsnämnden avvaktar svaret, säger Sune Andersson (S), nämndens ordförande.

Enduroklubben har i flera års tid försökt få till en bana i Fagersta. Tidigare fanns det tankar om att anlägga endurospår i närheten av Sänkmossen. Men den idén är lagd på is nu.

– Nu är det Högbyn som är spåret, säger Sune Andersson.

För Pluskunder: Kritiska röster mot rallyplaner i Högbyn

---------------------------------------

Nu har FP:s app blivit ännu bättre! Snabbare, smidigare – och du kan skräddarsy ditt nyhetsflöde på ett helt nytt sätt. Glöm inte att ladda ned/uppdatera FP:s nya app här.

Annons