Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt ämne på gång i Fagerstas grundskolor

Ett nytt ämne ser ut att bli introducerat i Fagerstas grundskolor. Eleverna är på väg att få programmering tillagt i schemat.

Annons

Fagersta. Ja, programmering kan vara på väg in i Fagerstas grundskola. Politikerna i kommunfullmäktige har sagt ja till att utreda möjligheten.

– Arbetslivet har förändrats och programmering är ett yrke som det finns en stor efterfrågan på, säger Christian Eriksson (M), som lagt fram förslaget i en motion.

Nu ska utbildnings- och fritidsförvaltningen titta närmare på möjligheten att införa programmering i grundskolan.

– Jag hoppas att det blir ett projekt och att man inser att det är inget vi kan starta direkt – vi måste utreda vad vi har för möjligheter, säger Eriksson.

Ungdomsarbetslösheten i Fagersta, på strax över 16 procent förra året, ligger långt över rikssnittet. Kanske kan ett nytt ämne få elever att intressera sig mer för IT-branschen och möjligheterna där.

– Jag skulle gärna vilja se att Fagersta, som är en gammal industristad, etablerar sig inom den nya industrin, säger Eriksson.

Även kommunstyrelsen ställer sig bakom motionen. Ordföranden Marino Wallsten (S) ser fram emot att frågan om programmering i skolan blir utredd:

– Det känns som att det är rätt i tiden. Det är ett ämne som är stort i samhället i dag men som inte finns självklart i undervisningen. Kan vi få till det här så skulle det vara bra, säger han.

Annons