Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt hopp på Norrbygården

Flera boende lättade över att något händer.

Annons
Rana Yacoub från Syrien, tillsammans med sin femårige son Eelle Chamoun, kände sig chockad över hur det var på Norrbygården när hon kom hit för tre månader sedan. Hon tror att det kommer bli bättre nu.

Det är folk över allt i samlingsrummet, men det är en lugn stämning på Norrbygården. Kontrasten är stor från när tidningen besökte boendet i höstas, då flera var upprörda och uppgivna. Nu spirar hoppet. Fagersta-Posten berättade igår att den tidigare personalen sparkas .

Fagersta-Posten pratar med ett tiotal boende som är lättade över att något nu händer .

Yasmin Allata och hennes make Abdurahman Nassawen kom till Norrbygården för snart fyra månader sedan. De drömmer om att bygga ett liv i Sverige, som de hoppas ska bli en trygg plats för deras barn. Yasmin Allata är gravid i femte månaden.

– Jag vill göra allt för min familj, säger hennes man.

Mohamed Sannaj hoppas att livet på Norrbygården ska förändras till det bättre. Men han tror att det ställer höga krav på både boende och personal.

– Vi har ett talesätt i Syrien som säger att en hand inte kan klättra själv. Det här är något vi behöver göra tillsammans. Om vi gör det är jag säker på att vi kan bli det bästa asylboendet i Sverige, säger en hoppfull Mohamed Sannaj. 

Shirvan Horo, Mohamed Sannaj och Abdurahman Nassawen från Syrien har rest till Sverige och Norrbygården tillsammans från Tyskland.
Annons