Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Öppnar för ny placering av äldreboende

Kan gå emot förslaget om placering mellan bostadsområden i Uggelbo.

Annons

Den infekterade frågan om det nya äldreboendets placering i Fagersta är inte avgjord. Politikerna kan gå emot förslaget att placera boendet mellan två bostadsområden i Uggelbo.

Förslaget från socialnämnden var att lägga boendet mellan två bostadsområden vid Uggelbo. Det förslaget väckte arga reaktioner och flera protestlistor samlades in. Nu kan politikerna gå emot nämndens förslag.

– Vi har fått in en hel del synpunkter på placeringen. Vi kommer att titta närmare på både alternativ ett och två i Uggelbo, säger Marino Wallsten (S), kommunstyrelsens ordförande.

Alternativ ett ligger också i Uggelbo, men närmare järnvägen.

– Vi ser det som två rimliga och bra alternativ. Det gäller att väga fördelar och nackdelar, säger Wallsten.

Han fortsätter:

– Det kan mycket väl bli alternativ nummer två, men lika väl bli ”ettan”. Det är i huvudsak de två alternativen som diskuteras.

Frågan är uppe på kommunstyrelsens bord under tisdagens möte. Wallsten tror att kommunens högsta beslutande organ får sista ordet i den här frågan.

– Sannolikt kommer kommunstyrelsen att skicka alternativ ett och två så att beslutet får hanteras i fullmäktige, säger han.

Om äldreboendet byggs mellan villaområdena ska aktivitetsplanen som finns på platsen i dag återbyggas på annan plats i närheten. Det enligt ett nytt förslag från arbetsutskottet.

Läs mer: Många vill se äldreboende i Uggelbo

Annons