Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oväntade assistkungen bakom Fagersta AIK:s succéstart: "Vet vilken kapacitet jag har"

Förra säsongen gjorde han sju assist. På två matcher så här långt har Mathias Morén redan gjort fyra, och är en stor anledning till Fagersta AIK:s fina start.

Annons

Mathias Morén.

Fagersta AIK har fått en drömstart på serien under nye tränaren Ulf Hedberg. Laget har vunnit två matcher av två möjliga, och är ett av tre lag i toppen av serien med full pott så här långt.

Bakom succén ligger bland annat något av en oväntad poängkung – eller assistkung, är kanske mer riktigt. Backen Mathias Morén toppar med fyra assistpoäng FAIK:s interna poängliga efter två matcher. Han har dessutom spelat fram till de matchavgörande målen i båda FAIK:s matcher så här långt.

– Nu har man ju kommit in i en riktig säsong, så att säga. Hela förra säsongen var jag ju både väldigt skadedrabbad och hade problem med en bihåleinflammation halva säsongen. Nu har jag fått träna från början och känner mig frisk och kry, säger Morén och fortsätter:

– Sen har jag ju fått mycket speltid och det offensiva spelet har funkat bra med power play och så för oss. Då har man haft lite flyt med att få dit assisten och killarna har gjort mål på dem.

Fyra poäng räcker också till en åttonde plats i den totala poängligan i Hockeytvåan Västra B – men på samma poäng som ledaren, Ludvikas Peter Byström, som gjort tre mål och en assist. Det gör honom givetvis också till den bästa assistplockaren i serien så här långt.

Minns du när du senast ledde någon form av poängliga i en serie?

– Haha, nej, det kan jag inte säga rakt av. Det jag kan säga är att när jag haft den här rollen tidigare, det är ju tyvärr många år sen när jag spelade i Hedemora i division 2 och på hockeygymnasiet, så har jag gjort en del poäng. Så jag vet ju vilken kapacitet jag har, det är kul att man får förtroendet att visa det nu.

På 28 matcher förra säsongen, som Morén delade mellan Lindlöven i Hockeyettan och Fagersta AIK, samlade 33-åringen totalt ihop till tio poäng – varav sju framspelningar. Senast han producerade tvåsiffrigt antal assist under en säsong var 2011/12, även då i Lindlöven.

Annons