Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Özdemir blir ny boss över Brukshotellet

Best Western Fagersta Brukshotell ägs av företaget MGT Hotels AB sedan 2003. Efter jul och nyår sker ett ägarbyte. Nye köparen är Levent Özdemir, som sedan två år har arbetat som hotellchef på Brukshotellet.

Annons
Levent Özdemir, arbetar som hotellchef på Fagersta Brukshotell sedan drygt 2 år tillbaka. I januari 2015 tar han över ägarrollen efter paret Marie och Glenn Tammemägi, som ägt hotellet sedan 2003.

Marie och Glenn Tammemägi känner sig redo att lämna över stafettpinnen och menar att det krävs nya tankar för framtiden.

– Vi kommer att ägna oss åt att fortsätta utveckla våra två hotell i Örebro och på Södermalm, men samtidigt få en lite lugnare privat situation, skriver de i ett pressmeddelande.

Ägarbytet kommer att ske i januari och enligt paret Tammemägi så kommer inga medarbetare eller hotellgäster att beröras av övergången.

Levent Özdemir är den som tar över pinnen.

– Att kunna ha en av världens största hotellkedjor och sportbar i en liten stad som Fagersta är kul. Det känns spännande och stimulerande att fortsätta att bibehålla den fantastiska standarden och kvalitén, säger han.

Sedan Tammemägis uppköp 2003 har hotellomsättningen ökat från 7 miljoner till nära 30 miljoner kronor.

– Vi har fått ett stort förtroende för Levent och hur han leder verksamheten. Vi är trygga med honom som köpare av vårt hotell, säger Glenn och Marie Tammemägi.

Annons