Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Personalbrist på kvinnojouren

Kvinnojouren i Fagersta som förra året i november blev Västmanlands största lider av personalbrist. Man söker nu efter en utbildad socionom för att höja kvalitén ytterligare.

Annons
Mariana Esterblom, verksamhetschef på kvinnojouren, upplever att personalen inte riktigt räcker till för att hinna arbetsuppgifterna ordentligt.

Det var den 21 november förra året som kvinnojouren invigde sin nya verksamhet i Fagersta. Antalet platser har mer än fördubblats och kvalitén på boendet har blivit bättre.

– Förut tvingades vi i flera fall att tacka nej till kvinnor som behövde plats. Det behöver vi inte längre, säger verksamhetschef Mariana Esterblom.

Idag finns det plats för upp till 13 kvinnor och deras barn som lever under hotbild i nära relationer. Kvinnojouren har bland annat startat en barnverksamhet, fått tryggare lokaler med larm som är handikappanpassade och har kunnat utöka till sex anställda. Men trots förbättringarna känner personalen att de inte riktigt räcker till.

– Vi ser ett behov av att öka personalstyrkan för att hinna med arbetsuppgifterna ordentligt, berättar hon.

Målet är att i slutändan kunna ha anställda dygnet runt – men med en knapp ekonomi är det ännu inte möjligt. I stället söker man nu efter en utbildad socionom för att höja kvalitén.

– Vi är fler som jobbar i dag, och vi märker att vi gör ett mycket bättre jobb. Men just nu behöver vi en socionom för att det ska bli bättre för alla, menar hon.

Annons