Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pizzarester faller inte änderna i smaken

Någon eller några har slängt pizzarester i slänten vid kyrkbron i Västanfors. Om det handlar om att mata änderna så funkar det inte så bra, tycker Britt Åhlander.

Annons

Fagersta. Britt Åhlander promenerar ofta förbi kyrkbron och kyrkan. Första gången hon såg att någon hade slängt mat i slänten mot vattnet var i somras.

– Ja då var det pizzarester där, och även en stor klump ogräddad deg, säger Britt Åhlander.

Även under tisdagsförmiddagen låg det pizzarester vid kyrkbron. Bland annat sallad, många feferonis och rester från ett roterande kebabspett.

– Jag hoppas att den som gör det får läsa att det inte är okej så slutar den eller de med att slänga resterna där, säger Britt Åhlander.

Vid den intilliggande parkeringen höll ett stort antal änder till. Om resterna var för deras skull så har det inte fungerat.

– Det där ser illa ut och det tar tid innan det slutligen försvinner genom rävarnas, råttornas och andra djurs försorg. Det här händer rätt ofta tyvärr och änderna är inte pizzaätare, säger Britt Åhlander

Kommunen har städat upp på platsen. Enligt Arvid Lundberg, miljöinspektör, är det inte tillåtet att slänga matavfall hur som helst.

– Eftersom det inte rör sig om stora mängder och att det städades bort i dag kommer jag inte göra något åt det. Men om det fortsätter så får vi utreda det ordentligt, säger Arvid Lundberg.

Annons