Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polis uppfattade 27-åring som hotfull

Slog till honom med sin ficklampa.

Annons

Polisen följde efter en man, misstänkt för stöld, upp i en trappuppgång medan kollegan följde efter en stöldmisstänkt in i en annan trappuppgång.

När hon kom in i trappuppgången på Floravägen, har hon beskrivit för rätten, satt den 27-årige Fagerstabon med händerna i fickorna och hon sa åt honom att visa dem. Mannen uppges då ha knutit nävarna, höjt dem och börjat gå mot henne. Enligt polisen hyperventilerade han och verkade aggressiv. Hon trodde att han skulle slå henne och hon slog honom därför med sin ficklampa.

Polisen har uppgett att 27-åringen var fortsatt aggressiv och otrevlig utomhus och att hon tror att han sa något i stil med att han skulle ”plocka henne”. Hon uppger också att han ska ha gjort motstånd genom att kränga med kroppen och spjärna emot när hon försökt handfängsla honom och få in honom i polisbilen.

27-åringen å sin sida säger att han inte hotat polisen men att han blev arg när hon slog till honom med ficklampan. Att han gjorde motstånd berodde på att han inte förstod varför hon skulle ta med honom, något som polisen hävdar att hon förklarade.

Mannen, som tidigare dömts för bland annat misshandel och rånförsök, döms nu för våldsamt motstånd samt hot mot tjänsteman och ska betala 3 000 kronor i dagsböter.

Annons