Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Polischef: Polisen är pressad

I onsdags besökte regionpolischef Carin Götblad Fagersta för att följa med den lokala polisen ut i fält och prata med medarbetare och ortens medborgare.

Annons
På fältet. Under en sammanträdesfri vecka är polischefer ute i tjänst med sina medarbetare. I onsdags besökte regionpolischef Carin Götblad Fagersta ett besök som hon tyckte var givande. Foto: Laura Patnaik

 –Poliserna i Fagersta är mycket engagerade men också slitna då de har tappat mycket personal, säger Carin Götblad.

Hon berättar att polisens resurser är ändliga jämfört med behoven och i Fagersta brottas poliserna med att det är färre poliser i yttre tjänst, utredningar dröjer för att det inte hinns med i den omfattning som önskas.

Carin Götblad ser också att man måste arbeta mer förebyggande med barn och ungdomar och hon tror stort på att utveckla polisens volontärverksamhet. Tyvärr menar hon att det finns en hel del narkotika i Fagersta och förekommer mycket våld i nära relationer. Hon är glad över att hon hört att kvinnojouren fungerar bra.

–Vi prioriterar allvarliga brott och akuta händelser. Det allmänheten kommer märka tar längre tid är till exempel ringa narkotikabrott, smärre trafikbrott och lindrigare misshandel.

Carin Götblad besökte bland annat Sundbo ungdomshem, ett polissamarbete hon tycker fungerar bra. Hon pratade också med ledningen på Norrbygårdens asylboende.

–När polisen är ansträngd måste vi bli bättre i samhället på att jobba mer tillsammans i socialtjänst, sjukvård och allmänheten måste nog vänja sig vid att man inte kan få polishjälp till allting. Man måste hjälpa varandra.

Annons