Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Pulkaåkare ger Högbyns pulkabacke toppbetyg

Men hjälp av ideella krafter har pulkabacken i Högbyn tidigare kunnat röjas för att låta de som vill ta sin pulka och åka nedför. Med belysningen som nu installerats kan de som vill åka pulka stanna längre på eftermiddagarna.

Annons

Julia Johansson och Eddie Johansson spenderade lördagseftermiddagen i Högbyn.

Inför den förra vintersäsongen beslutades att pulkabacken i Högbyn skulle röjas. Julia Johansson, 10 år, och Eddie Johansson, 6 år, har testat pulkabacken i Högbyn för första gången och ger den toppbetyg.

–Den var jättebra. Backen var stor, säger Julia Johansson.

–Guppet var bra, säger Eddie Johansson.

Hela backen är omschaktat med grävsmaskin och de senaste dagarna har äntligen ett snötäcke lagt sig över Högbyn. Så här års blir det mörkt redan på eftermiddagen och därför har det nu installerats belysning i backen.

–Kommunstyrelsen har skjutit till pengar till NVK att inverstera i belysning för en halv miljon kronor. Det är ett gott komplement. Det kan ju var mörkt även på vinterdagar, säger Lena Sundholm, Kultur- och fritidschef.

Dagarna för pulkaåkning kan alltså nu bli längre för de som inte trivs med att vistas efter mörkrets inbrott. Det finns även möjligheter att grilla.

–Vi hoppas så klart att man ska ta tillfället i akt nu när det möjliggör för alla till bättre vinteraktiviteter. Det finns ju även en liten eldstad nu.

Läs också: Högbyns öde fortfarande oklart - intressent vill skapa stridszon för airsoft

Läs också: Alpint i Högbyn - kanske redan 2016

Läs också: Tunga beskedet om byggnaderna i Högbyn

Annons