Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Satsar miljoner på nytt gym

Tomas Järvistö gör om Parkhallen i Fagersta till fitnessanläggning.

Annons

Att satsa miljoner på en fitnessanläggning i en liten stad är vågat, men Tomas Järvistö känner sig mer laddad än nervös. I höst förverkligar han en dröm genom att öppna Parken Fitness.

300 kvadratmeter stort gym, en motionsdel på 120 kvadratmeter, en crossfitbox, och två gruppträningssalar. Precis som det låter så är det ett stort bygge, och i oktober öppnar det i Fagersta. 31-årige Fagerstabon Tomas Järvistö har stora visioner för Parken fitness, ett träningscenter han vill att alla ska trivas i, vältränad som otränad och gammal som ung.

Sedan möjligheten att köpa Parkhallen med omkringliggande mark dök upp har det gått fort. Egentligen har karriären inom hälsa haft raketfart redan från början. För bara tre år sedan arbetade Tomas på Sundbo ungdomshem, men sade upp sig när han bestämde sig för att satsa helhjärtat på tränings- och hälsorådgivning.

– Det började med att jag hjälpte en kompis att komma i form efter att han hade provat flera dieter som inte fungerat. Jag utformade en plan som passade honom och han gick ner 30 kilo på åtta månader, efter det började kompisar tjata på mig att satsa på kostrådgivning. Jag bestämde mig för att göra det och i januari 2012 startade jag företaget I diet, säger han.

Tomas hade mottagning hemma i ett halvår, och verksamheten gick bra, så i september samma år öppnade han en butik i Fagersta med försäljning av träningskläder och kosttillskott. Han fick äntligen jobba med sitt största intresse, men efter två månader möttes han av en tuff motgång.

– I november 2012 fick jag beskedet att jag hade cancer och då gick det fort utför. Jag låg och skakade i sängen och hade svårt att vända på mig.

Tomas diagnostiserades med Hodgkins lymfom, som är cancer i lymfsystemet. Under ett halvårs tid behandlades han med cellgifter, därefter laserbehandling. Under tiden var det vännen Andreas Fransson som skötte butiken då Tomas inte kunde. Det var en tung tid, men efter ett tag vände det. I april i år friskförklarades Tomas, och i dag ser han livet annorlunda. Han menar att sjukdomen gjort honom orädd för flera saker, och därmed bidragit till höstens stora satsning.

– Cancern har gjort att jag vågar ta den här risken, för det ligger ju enormt mycket pengar i det. Idag är jag bara glad att jag lever.

I nuläget är parkhallen ett renoveringsobjekt, men i oktober kommer det att vara så gott som oigenkännligt. Tomas långsiktiga plan är att Parken Fitness ska ha allt.

– Jag har fått väldigt mycket positiv respons på det här, säger han och tillägger:

– Jag vet vad jag ska spendera min inkomst på de närmaste fem åren. Kanske går det åt skogen, men förhoppningsvis gör det inte det, säger han med ett leende.

Annons