Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sjukhusets framtid i fokus

Landstingsstyrelsens ordförande Denise Norström (S) valde att lyfta sjukhusfrågan i sitt förstamajtal.

Annons
Sista talaren. Denise Norström, landstingsstyrelsens ordförande och dagens sista talare, kliver ner från scenen i Vilhelminaparken. Foto: L ina Svalbro

Fagersta. I Fagersta firades första maj denna gång i Vilhelminaparken. I stället för ett demonstrationståg arrangerades liksom tidigare en familjedag. Bredvid scenen stod en hoppborg som användes flitigt att dagens yngre deltagare.

Läs mer: Förstamajfirandet i Norberg

En av årets talare var Denise Norström (S), landstingsstyrelsens ordförande.

Hon lade kraft på att prata om Bergslagssjukhuset i Fagersta och dess framtid. Sedan tidigare är det sagt att avtalet inte förlängs med Mitt Hjärta.

– Vi kommer att fatta beslutet att ta över sjukhuset i Fagersta i egen drift, sade hon bland annat i sitt tal.

Denise Norström betonade i sitt tal att landstinget i dag har ett helt annat uppdrag än när Mitt Hjärta fick i uppdrag att sköta närsjukvården för sex år sedan.

– Vi ska vara ett sjukhus på fyra ben. Det innebär att klinikerna hjälps åt att bemanna på alla fyra sjukhus, sade hon om varför hon tror att det kommer fungera bättre för landstinget denna gång.

Hon talade om att det ska finnas mindre avancerad vård nära och till exempel kirurgi på specialsjukhus.

Fagerstas kommunalråd Marino Wallsten (S) talade bland annat om sociala klyftor och kommunens beslut att ta fram en vision för Fagersta med sikte på år 2030.

Läs mer: Tumult utbröt vid nazistmarsch

Chefredaktörens blogg: Detta är priset vi måste betala

Annons