Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skräddarsytt hår på modet

Punkigt och klassiskt på samma gång, är en av vårens frisyrtrender. ”Det är både klassiskt och mer edgy”, säger experten.

Annons
Frisörteknikern Sofie Olofsson undersöker Jenny Johanssons hår.

Att ha en kursdag för att inspireras av vårens hårmode och trender har blivit en tradition på E:sons hår i Västanfors som nu gjort just så i minst 25 år.

I går träffades tre salonger för att ta del av det senaste inom frisyrer och färger.

– Det är mycket mix’n’match, både klassiskt och lite mer edgy. Det är punkigt och glamouröst i ett, säger kursledaren Sofie Olofsson, frisörtekniker på Goldwell, om vårmodet.

I färgväg ser hon kopparnyanser blandat med violetta toner. Förra året var det guldiga toner som syntes i trenderna, och det har hållit i sig enligt Mimmi Friman, ägare av E:sons hår.

Men det är inte färg och frisyr i sig som är den stora ändringen med åren, utan snarare att kunden vill ha rätt stil beroende på sammanhang, vardag eller fest.

– I dag är det mycket mer anpassat till kunden, säger Mimmi Friman.

Vid en av speglarna friseras en belåten Jenny Johansson av Madelene Nyberg. Hon har fått testa nya produkter, bland annat en allergivänlig färgserie som återuppbygger håret. De båda vittnar om ett matt hår som blivit glansigt.

– Den här dagen har varit jätteinspirerande. Det här kommer jag att leva på länge, säger frisören.

Annons