Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skridskokul lockade både nybörjare och vana skridskoåkare till Västanfors

Ett fyrtiotal barn snörade på sig skridskorna under lördagen och begav sig ut på isen vid Västanfors idrottsplats.

Annons

Under lördagen var det åter dags för Skridskokul med Västanfors IF. Den 15 november körde det igång och i dagsläget är det runt 40 barn anmälda. Både onsdagar och lördagar finns möjligheten för dem som känner för att ta sig en tur på isen. Skridskokul passar för nybörjare i alla åldrar och är en mötesplats för både vuxna och barn.

Nova Rågelid, 5 år,  började på Skridskokul i år och hanterar numera även bandyklubba och boll.

Håkan Axelsson är arrangör och ledare på Västanfors IF. Han fanns på plats för de barn som kände att det vinglade till extra under fötterna.

–Bandyskolan, eller Skridskokul som det heter nu, har vi arrangerat i flera år. Det gynnar både barn, spelare och bandyn, säger Håkan Axelsson.

Kanske är det just på Skridskokul som Fagerstas framtida bandyproffs snör på sig skridskorna för första gången.

–De som bara vill lära sig att åka skridskor får göra det, och andra halvan av isen har vi de som vill spela bandy och match. Sedan ska vi iväg i morgon med det gänget på poolturnering. Det är fem matcher i Örebro, säger han.

På isen befann sig både nybörjare, vana åkare och bandyspelare.

Det är tack vare en sponsor som medlemsavgifterna ocn anmälan är gratis, vilket är nytt för i år. Till hands för de riktiga nybörjarna fanns stolar att åka på och konor att skrida emellan för att öka utmaningen.

Nova Rågelid skrider fram på sina skridskor med bandyklubba och boll. Hon har gått på Skridskokul sedan det började. Men någon bandy är hon inte inte intresserad av.

–Kanske hockey, säger hon och rycker på axlarna.

Nova Rågelid, 5 år, Isabell Ståhlberg, 5 år, och Eddie Rågelid, 3 år, skred fram över isen på både skridskor och på stol.