Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guld till unga företagare från Fagersta – prisades för Årets hantverk på gala

UF-företaget Naifu från Brinellskolan i Fagersta tog hem ett av förstapriserna på kvällens UF-gala i Stockholm.

Annons

UF-företaget Naifu från Brinellskolan i Fagersta tog hem förstapriset i kategorin Årets hantverk på SM i Ung företagsamhet.

I går inleddes SM i Ung företagsamhet, UF, på Stockholmsmässan i Älvsjö. Närmare 250 UF-företag från hela landet finns på plats för att visa upp sina företag, och tävla under två dagar.

Företagen kunde ta hem pris tolv olika kategorier, till exempel Årets UF-företag, Årets säljare, Årets monter eller Årets tjänst.

Vilka som vann offentliggjordes vid en gala på onsdagskvällen.

Och i en av kategorierna, Årets hantverk, gick vinsten till företaget Naifu som drivs av elever från Brinellskolan i Fagersta. Företaget är inriktat på att tillverka och sälja knivar och drivs av Gustav Albinsson, Marcus Westén, Victor Ho, Johan Janson, Arvid Granqvist och Martin Norgren.

Ytterligare elever från Norra länsdelen visade framfötterna i UF-SM: Pawel Gentek, Gustav Pettersson, Emily Hearne, Elelta Tella, Emilia Sörengård och Lovisa Ludvigsson i Time2Work som byggt upp en pool med arbetsvilliga skolungdomar från främst Fagersta och Norberg som de förmedlar till företag som behöver få tag på extrapersonal på ett smidigt sätt.

Time2Work tog sig final i den finaste klassen: Bästa UF-företag som ett av fem nominerade bidrag bland landets alla UF-företag.

Prisutdelningen ägde rum på Stockholmsmässan under tisdagskvällen.
Annons