Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stainless värvar ny vd från Sandvik

Stainless nya vd Johan Wiklund går in i det nya uppdraget med en lång erfarenhet från industrin. Han tillträder sin nya tjänst 23 maj.

Annons
Fagersta Stainless omsätter omkring 200 miljoner euro per år och har runt 260 anställda, enligt företagets hemsida.Foto: Arkiv. Infälld: Sandvik

Johan Wiklund, för närvarande enhetschef för Sandviks affärsområde Materials Technology, ersätter Göran Ek som vd på Fagersta Stainless.

– Det känns roligt och utmanade att bli ny vd på företaget. Fagersta Stainless är ett företag med ett stort kunnande men som också har en tuff konkurrenssituation, säger Johan Wiklund.

– Jag ska börja med att lära mig produktionen och flödena ordentligt, sätta mig in marknaden och träffa de viktigaste kunderna.

Johan Wiklund har jobbat på Sandvik i åtta år och har cirka 30 års erfarenhet från industrin. Men man måste ändå ha ett öppet sinne med sig in i en ny verksamhet och att vara väldigt kundorienterad, betonar han.

Vad lockade dig med att gå till Stainless?

– Företaget har intressanta produkter och ett starkt varumärke.

Vilka utmaningar står Stainless för?

– Det har blivit en allt hårdare konkurrens inom stålindustrin. Det finns en hög kapacitet generellt, där marknaden har varit avvaktande, vilket gör att priserna pressas och marginalerna blir mindre.

Hela Stainless produktion äger rum i Fagersta, där cirka 60 000 ton stål produceras årligen.

Johan Wiklund.

30 års erfarenhet

Johan Wiklund har jobbat på Sandvik sedan 2008, först med råmaterialinköp och försäljning, och sedan 2011 även logistikansvarig inom Sandvik Materials Technology. Före det jobbade han i drygt 20 år inom Bolidenkoncernen.

Annons