Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Statusraden hjälpen iuppmärksamhetshimlen

Vilken bekräftelse behöver du? Vem är du i havet av personligheter på Facebook? Rösta och se.

Annons

Vi alla är lite av uppmärksamhetsknarkare av den höga sorten. Från den dagen vi flyttar från våra föräldrars lite halvt förljugna, ”vad duktig du är”. Till den dagen vi inte får våra föräldrars eller näras dos av uppmärksamhet varje dag, jagar vi den ständigt. Alla behöver uppmärksamhet av ett eller annat slag vare sig vi väljer att stå på en stor scen eller bo ensamma på en lantlig bondgård. Någon gång om dagen behöver vi få höra hur duktiga vi är och det är här statusraden kommer in i bilden och fyller vårt förtäckta behov.

Applåder från åskådarna, klapp på axeln av grannen vars åker du plöjt räcker inte alltid till för att mätta behovet när uppmärksamhetens starka dragningskraft begär sitt. Du måste bara skriva en statusuppdatering, nu. Någon måste svara, nu. Nu! Innan jag skriver en till. När första svaret kommer sjunker du sakta ner i stolen med ett belåtet leende på läpparna, du har fått en liten injektion av uppmärksamhetsdrogen. Genast mår du lite bättre. Du svarar och får ytterligare respons och så fortsätter det.

Nu är vi på webbredaktionen väldigt nyfikna över vilken sorts uppmärksamhet du kräver. Vilken sorts person är du när du skriver dina statusrader? Undertecknad tänker ibland i banor om vad som kan tänkas bli eller vara en bra statusrad: ”Den här grejen skulle sitta fint i min statusrad”.

Du kanske är sorten som skriver några rader om dagens bullbak, svampplockning, löprunda, jobbiga arbetsdag, semesterresan, missade flyget, tågresan, trasiga bilen, konsert, film eller något annat helt obetydligt för historien. Vem du är vill vi veta. Rösta på den personlighet som passar bäst in på dig.

Annons