Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stig Henriksson (V) kan bli nästa riksdagsledamot

Fagerstas Stig Henriksson är nummer två efter Vasiliki Tsouplaki att ta över efter Kent Persson från Norberg som lämnar sin plats i Riksdagen efter valet.

Annons
Stig Henriksson.

Distriktsårskonferensen nu på lördag avgör vilka som hamnar på Vänsterpartiets listor till riksdags- och landstingsvalen i höst. Västerås kommunalråd och ordförande i barn- och ungdomsnämnden Vasiliki Tsouplaki står överst på valberedningens förslag till riksdagen.

– Det är inte klart än. Vi får se på lördag hur det blir. Men jag har tackat ja till att kandidera till riksdagen, säger Vasiliki Tsouplaki.

Om hon därmed lämnar kommunalpolitiken helt återstår att se. Andra riksdagsledamöter har tidigare valt att också kandidera till kommunfullmäktige. Klart är i alla fall att hon inte sitter kvar som kommunalråd efter höstens val.

– Nej, precis. Jag har trivts väldigt bra i kommunalpolitiken men ges en chans att sitta i riksdagen så vill jag ta den. Det är en möjlighet att jobba med mina hjärtefrågor på riksnivå, som utbildning och barnfattigdom.

Partiets nuvarande riksdagsledamot Kent Persson från Norberg har tidigare meddelat att han inte ställer upp för ännu en mandatperiod. Fagerstas kommunalråd Stig Henriksson är på andra plats enligt valberedningens förslag. Landstingslistan toppas av landstingsrådet Juha Rundgren.

[email protected]

Daniel Berglund

Annons